cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. telefon: 06 1 210 10 30 levelezés
e-mail: fazekas@fazekas.hu fax: 06 1 210 07 45 jelszóváltoztatás
Fazekas életképek
alapveto_informaciok

Alapvető információk

Az intézmény informatikai rendszerének használatával a felhasználó elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti jelen oldal, illetve a www.fazekas.hu/oktatas/szamtech oldalon és annak aloldalain található szabályzat (továbbiakban: Informatikai Házirend) összes pontját.

Adatbiztonság

A hálózati felhasználók, és a számítógépeken található lokális felhasználók jelszavainak, a felhasználók személyes adatainak, bármiféle adatállományának (beleértve a már törölt adatok), a telepített programok részének, vagy egészének (beleértve azok termékkulcsát is) megszerzésére tett legapróbb kísérlet is kitiltást, valamint, ha iskolánk tagjáról van szó, igazgatói részről súlyos következményeket, külsős személy számára büntetőjogi eljárást von maga után. A https://sas.fazekas.hu oldalon található elektronikus napló jogtalan módosítása, illetve az erre tett kísérlet szintén büntetőjogi eljárást von maga után, mivel az okiratnak minősül.

Rendelkezés a fizikai hálózatról

Az épületben található informatikai berendezések - beleértve többek között: számítógépek, projektorok, perifériák (pl. egér, billentyűzet, nyomtató, hangszóró), hálózati eszközök (pl. switch, router), egyéb kellékek (pl. kábelezés, fali UTP aljzatok) - iskolánk, illetve különböző alapítványok tulajdonát képezik. Tilos az előbb felsoroltak nem rendeltetésszerű használata, burkolatuk eltávolítása, rongálása! Csak iskolánk mindenkori rendszergazdáinak van joga az eszközöket megnyitni, a meghibásodott eszközöket javítani.

Tilos továbbá a hálózat kiépítésének bárminemű megváltoztatása. Felhasználóknak új hálózati eszköz csatlakoztatása csak és kizárólag vezeték nélküli technológiával valósítható meg!

Új hálózati elemek beüzemeléséért forduljon a rendszergazdákhoz, akik - miután mérlegelik a kérés jogosságát -, készségesen elvégzik azt.

Ezen rendelkezések megsértése kitiltást, valamint intőt vonhat maga után, illetve, - ha erre van törvényi lehetőség - az okozott kár megtérítésére is felszólítható a vétkes.