cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. telefon: 06 1 210 10 30 levelezés
e-mail: fazekas@fazekas.hu fax: 06 1 210 07 45 jelszóváltoztatás
Fazekas életképek
Témaszámmal kapcsolatos információk

Témaszám igénylése

Témaszámot csak a 6. évfolyamtól tudunk biztosítani.

Az iskola számítógépeit csak érvényes témaszámmal (accounttal) lehet használni. A témaszám létrehozásához három dologra van szükség: egy bejelentkezési névre (felhasználónévre, login névre), egy titkos jelszóra és személyazonosításra alkalmas igazolványra.

Témaszámot bárki kaphat, aki a Fazekas tanára, diákja, öregdiákja, vagy bármely más módon szorosan kötődik az intézményhez. Mindenkinek csak egy témaszám jár.

Új témaszámot a mindendenkori informatikatanárok és a rendszergazdák tudnak adni.

A felhasználónév

 • Csak angol (ékezet nélküli) kisbetűt, arab számjegyet és alulvonást (_) tartalmazhat.
 • Kezdődjön angol kisbetűvel, és ne alulvonással végződjön.
 • Legalább 2, legfeljebb 20 karakter (leütés) hosszú lehet.
 • Legyen egyedi a rendszerben; ha más lefoglalta, akkor azt nem választhatod.
 • Jó login nevek például: kiscica, kanoc123, z_marci,szep_az_elet_hujj.

A titkos jelszó

Bizonyos túl egyszerű jelszavakat a gép nem fogad el. Például 8 karakternél rövidebb, vagy csupa kisbetűből álló jelszó választását nem engedélyezi a rendszer.

Nem ajánlott olyan jelszót választani, amelyekben például Y vagy Z betű, 0-s számjegy van, mert ezek magyar és angol billentyűzetkiosztás esetén máshol találhatók, így kényelmetlen lehet a begépelésük.

Ahhoz, hogy jelszavadat elfogadja a rendszer, jelszavadnak az alábbi csoportokból legalább 3-at kell tartalmaznia:

 • Magyar abc-ben megtalálható kisbetű
 • Magyar abc-ben megtalálható nagybetű
 • Szám
 • Speciális karakter '\/~!#%^&*()_-+={}[]|;:"<>,.!?

Jelszóválasztásnál - a saját biztonságod érdekében - tartsd észben a következőket:

 • Nem tartalmazhat semmi olyasmit, ami személyesen kötődik hozzád (telefonszám, autó rendszáma, kutya neve, bankkártya PIN kódja)
 • A jelszó karakterei ne helyezkedjenek el túl szabályosan a billentyűzeten (például ilyen rossz jelszavak: qwertz, asdfxcvb, 2wsxc).
 • Válassz olyan jelszót, amelyre több hónap múlva is biztosan emlékezni fogsz.

A jelszót soha, senkinek sem árulhatod el, akkor sem, ha valaki erre kér. A rendszergazdák soha nem kérdezik meg a jelszavadat.

Miután létrehoztuk a felhasználódat és kaptál egy ideiglenes jelszót, lehetőség szerint azonnal változtasd meg az általad kitaláltra. Erre a Fazekas honlapján van lehetőséged (www.fazekas.hu/jelszo). Az ideiglenes jelszavadat maximum 3 napig tudod használni.

Azzal, hogy a Fazekas felhasználója leszel, létrejön egy loginnev@f.fazekas.hu e-mail cím, kérjük hogy erre érkező leveleidet rendszeresen olvasd el (ezt a Fazekas honlapján teheted meg, a www.fazekas.hu webcímen, a levelek menüpont alatt).

A jelszavadat évente meg kell újítani, 30, 10 és 3 nappal jelszavad lejárta előtt figyelmeztető e-mailt küldünk. Jelszót a Fazekas honlapján változtathatsz (www.fazekas.hu/jelszo). A lejárt jelszó megújítási feltételeit a mindenkori rendszergazdák határozzák meg.

------------------------------------

A felhasználó a felhasználói fiók igénylésével egyidőben tudomásul veszi és magára nézve kötelezőnek tekinti az Informatikai Házirendben foglaltakat.